Funkcija zaštitnih naočala je zaštita područja oko očiju. U prijašnjem članku pod nazivom Kako odabrati odgovarajuće zaštitne naočale, pisali smo o nekim osnovnim i dodatnim karakteristikama naočala kao što su otpornost na ogrebotine, zamagljivanje, refleksiju i sl., a ovoga puta ćemo se dotaknuti boje leća.

Danas postoji veliki broj različitih boja leća, a koristimo ih u ovisnosti o našem poslu. Zapravo boja leća najviše ovisi o tome gdje obavljamo svoj posao. Radimo li unutra i trebamo li vidjeti svaki detalj? Ili smo na primjer vani i želimo smanjiti odsjaj? U nastavku ćemo vam objasniti koja boja leća je prikladna u određenim uvjetima.

Podijelit ćemo ih u sljedeće namjene:

Zaštitne naočale za Poboljšavanje kontrasta

Ako radimo u zatvorenom prostoru i cilj nam poboljšati kontrast kako bi zapravo poboljšali vidljivost, trebali bi izabrati naočale sa rozim, plavim, narančastim, brončanim ili amber lećama.

Iz našeg web shopa nudimo BLOW2 MIRROR zaštitne naočale.

Zaštitne naočale za zaštitu od Velikog odsjaja

Kada radimo u uvjetima jakog odsjaja trebaju nam zrcalne ili zatamnjene leće koje će reducirati svjetlost.

Ovaj tip zaštitnih naočala najčešće se koristi pri radu vani kada sunčeva svjetlost može smanjiti vidljivost.

Naši prijedlozu su ASO D-PAD, BRAVA2, FUJI 2, MEIA

Zaštitne naočale za Unutarnju upotrebu

Ukoliko ste uglavnom u zatvorenom prostoru dok radite, prozirne leće su pravi odabir za vas. Neki ipak preferiraju amber, narančaste, roze ili plave leće, ali morate pazite da odaberete svijetlu nijansu kako se ne biste naprezali da vidite.

Predlažemo sljedeće modele naočala sa prozirnim lećama: ASO D-PAD, FUJI 2, KISKA, MEIA

Zaštitne naočale za Smanjenu vidljivost

Ovakva situacija može biti jako opasna stoga birajte pažljivo naočale za ovakve uvjete. Neke od najpopularnijh su žute, narančaste, amber ili roze leće.

U našem web shop-u možete pronaći naočale za ovakvu primjenu kao što su: BRAVA2, POKELUX, STYLUX

Zaštitne naočale za Vanjsku upotrebu

Naočale za vanjsku upotrebu mogu biti u gotovo svim bojama – prozirne, zatamnjene, zrcalne, polarizirane ili brončane leće. Zrcalne leće su možda najpopularnije jer ne dopuštaju da velika količina svjetlosti ili sunca dopre do očiju.

Nadamo se da smo vam ovim člankom pomogli i da ćete sljedeći puta prilikom kupnje zaštitnih naočala znati koji je pravi odabir za Vas. 

Košarica je prazna!
0