Select Page

Jeste li znali da mnogi marljivi radnici stavljaju više pritiska na svoja koljena nego neki vrhunski sportaši? Ukoliko većinu vremena na poslu provodite klečeći, izlažete se većem riziku za ozljedu koljena.

Imate samo jedan par koljena za cijeli život, stoga biste se trebali potruditi da izdrže do kraja, a poznato je da velika većina radnika ne koristi štitnike za koljena. Možete učiniti veliku uslugu svojim koljenima tako da  koristite štitnike i vodite brigu da ih mijenjate dovoljno često. 

 

Koju razliku štitnici za koljena čine?

 

Korištenje štitnika povećava površinu koja je u kontaktu s podom za čak 10 do 20 puta. Štitnici za koljena su oblikovani tako da apsorbiraju udare koji bi oštetili koljena i prenose veći dio pritiska na donji dio nogu.

 

Kako odabrati odgovarajuće štitnike za koljena?

 

Koje štitnike ćete izabrati ovisi o mnogo faktora kao što su vaša težina, koliko često se spuštate na koljena i koliko dugo se zadržavate na njima.

Postoji nekoliko tipova štitnika:

  • Ukoliko većinu vremena provodite u zatvorenom prostoru i spuštate se na koljena povremeno, izaberite lagane i fleksibilne štitnike kao što su 9110 Kneepads Craftsmen štitnici.

 

  • Štitnici koji se mogu postaviti na različitim pozicijama na koljenu su pravi izbor za vas ako se često spuštate na koljena, ali se ne zadržavate dugo. Naš prijedlog su 9112 Kneepads D30 LITE štitnici.

 

  • Ako većinu vremena na svom radnom mjestu provodite na koljenima, za vas su štitnici koji zadržavaju svoj oblik dugoročno tijekom teških radnih uvjeta i dizajnirani su tako da uvijek budu na svom mjestu tijekom pokreta. Najbolji izbor su 9118 Floorlayer Kneepads i 9119 Kneepads D30 LITE Floorlayer štitnici.

 

 Tri savjeta za ljude koji dosta vremena provode na koljenima:

 

  1. Mijenjate štitnike redovito, idealno bi bilo 2 – 4 puta godišnje.
  2. Vaše hlače bi trebale biti dobre dužine kako bi vam štitnici sjeli i ostali na dobroj poziciji
  3. Sjetite se ustati s vremena na vrijeme kako biste maknuli pritisak s koljena

 

Važno je napomenuti da ne postoje točna i izričita pravila kod odabira štitnika za koljena. Stvar je vaših preferencija i naravno udobnosti.