UPUTE ZA ODABIR ISPRAVNE VELIČINE

 

1. KORAK – ODREDITE MJERE VAŠEG TIJELA

Odredite vaše mjere jer one su ključ za odabir odgovarajućeg broja odjeće. Mjere odredite koristeći tzv. krojački metar kojeg treba držati čvrsto, ali ne previše stezati. Najčešće se „uzima“ mjera prsiju, struka i bokova.

a) Obim prsa mjeri se počevši od najšireg dijela leđa, pa ispod ruku i preko najistaknutijeg dijela prsa. Prilikom mjerenja vodite računa da krojački metar i sprijeda i straga bude u istoj ravnini

b) Obim struka mjeri se tako da se krojački metar postavi na središnji dio struka, ne previše čvrsto (kako vas odjeća ne bi previše stezala)

c) Obim bokova mjeri se tako da se krojački metar postavi oko najistaknutijeg (najšireg) dijela kukova

d) Visina bluze, jakne ili majice mjeri se od krajnjeg donjeg ruba do krajnjeg gornjeg dijela (bez kragne ili ovratnika)

e) Duljina rukava mjeri se od ramenog šava do kraja rukava

2. KORAK – ODREDITE KONFEKCIJSKI BROJ

Prema obujmu u centimetrima, u tablici pronađite vaš konfekcijski broj. Većina proizvoda prodaje se zasebno, kako bi vam se omogućio odabir odjeće koja će vam savršeno pristajati, od glave do pete. Ukoliko su vaše mjere između 2 veličine, odaberite veći broj ukoliko želite da vam odjeća pristaje komotnije odnosno manji broj ukoliko vam je draže pripijeno pristajanje.

Košarica je prazna!
0